Træd et skridt op på karrierestigen

Vil du gerne højere op på karrierestigen, men ved du ikke helt, hvordan du skal gribe den an? I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du viser engagement og kan forbedre dine egenskaber på dit arbejde. Tager du følgende ting til dig, vil de over tid kunne forbedre dine kompetencer og dermed sætte dig i spil til højere stillinger i virksomheden.

Mød ind først og gå senere hjem

Selvom din arbejdstider sandsynligvis er faste, betyder det jo ikke, at du ikke kan arbejde mere. Du skal også passe på med at arbejde alt for meget, da det kan føre til stress og samtidig sende et signal om, at du ikke kan nå dine ting til tiden. En god tommelfingerregel kan være at møde ind en halv time før de andre og gå hjem en halv time senere. Så kan du nå en del flere ting, og du kan samtidig stresse af og nyde din fritid.

Vis engagement

Lidt i forlængelse af forrige tip skal du vise engagement. Det gør du bedst i hverdagen ved at vise vilje, men det er også godt at fortælle om dine ambitioner til mus-samtalen. Hvis en arbejdsgiver kender dit ambitionsniveau, vil de sandsynligvis køre dig i stilling til en højere stilling, og det er guld værd. Du kan sagtens være ambitiøs, men hvis du ikke fortæller det til nogle, får virksomheden ikke glæde af dine kompetencer.

Kurser

En af de bedste veje til en bedre stilling eller en højere løn er bevis på dine kompetencer. Ved at tage nye kurser kan du få helt nye egenskaber og blive endnu skarpere. Med andre ord bliver du mere attraktiv for virksomheden. Kurser er ikke billige, så hvis virksomheden ikke gider at betale det hele, kan du spare op til kurset. At du aktivt tager initiativ til at komme på kursus, sender et signal om, at du vil dit arbejde og brænder for at blive bedre. Et rigtig vigtigt signal, hvis du skal i betragtning til den dag, chefen forlader arbejdspladsen.

Vil du gerne i gang nu? Tag et lån og kom på kursus

Mangler du penge til at komme på kursus, og vil/kan din arbejdsgiver ikke betale hele beløbet? Hvis din privatøkonomi på nuværende tidspunkt ikke kan finansiere hele kurset, kan du supplere resten med et lån. Et eksempel på et lån kunne være et kviklån. Et kviklån er et mindre lån, som der tages online. Kviklånet minder på mange måder om et forbrugslån. Når du tager et kviklån, skal du, som ved et hvilket som helst andet lån, være opmærksom på renten og eventuelle gebyrer. Er du ikke det, risikerer du at havne med et kviklån, der er dyrere, end du kan betale. Ud over et kviklån via denne side, kan du også høre banken om muligheden for at låne. Bedst ville det selvfølgelig være at få din arbejdsgiver til at betale kurset. Er det et problem, så argumenter for hvilken værdi de får ud af at sende dig på kursus.