Få råd til studiet

Mange flytter til større byer i det danske land for at forfølge drømmen om et bestemt studie og for alvor mærke følelsen af at stå på egne ben. Men selvom man er heldig at få udbetalt SU fra staten i løbet af sin studietid, kan det være dyrt at få det hele til at køre rundt, når man er studerende. Specielt når huslejen næppe bliver billigere, når man kommer længere ind i de store danske byer. Noglegange opstår der pludselige udgifter i studietiden, som du ikke kan løbe fra, selvom det kan være en stor mundfuld. I sådan et tilfælde kan det være rart at være opmærksom på muligheden for at tage et lån som studerende, for eksempel: Kviklån studerende.

Dæk dine udgifter som studerende

Det er ikke altid, man tænker over, hvad der kan komme af udgifter, når man finder sit drømmestudie. Der kan opstå udgifter i form af indskud til studieboligen og indkøb af møbler og køkkenudstyr. Det er desuden ofte dyrt at købe bøger til et nyt semester. Og hvis du vil på udveksling i et andet land i løbet af din studietid, skal du også være opmærksom på, at det koster nogle penge fra egen lomme. Der er forskellige måder at finansiere udgifterne på, og hvis du mangler lidt lommepenge ved siden af SU’en, er her nogle forslag til, hvad du kan gøre:

  • Få et studie job. Rigtig mange studerende har et deltidsjob ved siden af studiet. Det kan være en god måde at møde nogle andre mennesker end dem, man er i studiegruppe med. På den måde oplever man også noget andet en skole og læsning.
  • Tag et lån. Nogle vælger at tage lån i løbet af sin studietid for at få råd til det hele i nogle perioder. Du kan læse mere om, hvad du skal være opmærksom på her: https://consumerloans.dk/laan-uden-sikkerhed/
  • Aftal økonomisk støtte med dine forældre. De er formegentlig klar over, det kan være dyrt at studere. Det kan være en mulighed at lave en aftale med sine forældre om økonomiske tilskud til indkøb eller studierelaterede udgifter.